Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 125.000 voucher – Επιπλέον 12.000 δικαιούχοι για το Evia Pass

Κλήρωση για νέο voucher «Τουρισμός για όλους» αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου, όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά κι ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σε νέα κλήρωση 125.000 αύλων ψηφιακών καρτών χειμερινού/ορεινού τουρισμού αναμένεται να προχωρήσει του υπουργείου Τουρισμού στα τέλη Ιανουαρίου, στα πλαίσια της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ για τη Σάμο, το voucher, διπλασιάζεται και «φτάνει» τα 300 ευρώ.

Οι νέες επιταγές, που θα προκύψουν από την κλήρωση, θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ όπου θα αναρτηθούν οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στους δικαιούχους με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι «νικητές» μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος μέχρι το 2025.

Τέλη Ιανουαρίου η κλήρωση και για το North Evia Pass

Σε συνέχεια της ενίσχυσης της πληγείσας από τις πυρκαγιές, Βόρειας Εύβοιας, εξακολουθεί να υφίσταται, κατά τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια το πρόγραμμα διακοπών με voucher στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας, είχε δηλώσει πως «Θα επεκταθεί και το πρόγραμμα του Evia Pass. Άρα θα έχουμε περαιτέρω voucher και για αυτές τις περιοχές που είχαν πληγεί και τις υποστηρίζουμε. Η κλήρωση θα γίνει για 12 χιλιάδες δικαιούχους»

Πηγή: http://dikaiologitika.gr

wpChatIcon